Ясінський В. А. «З любов’ю до людей та математики»

(4 голосів)
Перегляди: 6365 разів

Книга містить різні матеріали про творчий шлях Ясінського В’ячеслава Андрійовича (1957-2015) — уславленого вчителя математики, заслуженого учителя України, доцента Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського; спогади про нього друзів, колег. Також у книзі зібрано 500 задач, автором яких є В. А. Ясінський, окремі його науково-методичні публікації.

Завантажити книгу можна за цим посиланням (15 Мб).

В’ячеслав Андрійович має значні заслуги перед українською математичною освітою: він є автором багатьох книг та статей з елементарної математики, видатним творцем олімпіадних математичних задач. Його професійний шлях — це взірець творчого горіння, вміння виявляти математичні здібності учнів і сприяти їхньому розвитку.

Ця книга є спробою родини, учнів, друзів та колег вшанувати світлу пам’ять непересічної особистості, талановитого математика, неперевершеного вчителя. Книга побачила світ завдячуючи випускникам 11-В класу 1991 року випуску фізико-математичної гімназії №17 міста Вінниці, друзям і колегам із Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського та фізико-математичної гімназії №17, побратимам в олімпіадному русі.

Детальніше в цій категорії: « Алгебра
Коментарі  
0 # Олександр 14.04.2019, 03:59
Чи можна замовити, друкований екземпляр?
Відповісти
0 # Ігор Чижиков 08.02.2017, 10:48
Я мав щастя познайомитися з В'ячеславом Андрійовичем на початку у 1988 року, коли потрапив до команди від Вінницької області на республіканську (Всеукраїнську) олімпіаду з математики. Я тоді навчався у 8-му класі, а Ясінський займався підготовкою команди і возив її на олімпіаду. Це було дуже повчально і корисно. Як зараз пам'ятаю, системно розбирали тоді порівняння цілих чисел за модулем та геометрію. Потім такі цикли підготовки повторювалися ще два роки, до закінчення школи. Власне двоє членів нашої команди стали призерами Всесоюзної олімпіади у 1988 (Чижиков І., диплом III ст. ) та 1989 (Козачко О., диплом II ст.) (до слова, Піхурко О., випускник нашого факультету, мав у 1988 р. диплом I ступеня).
У цих перемогах безумовно є заслуга В'ячеслава Андрійовича!
P.S. Коли ми "гальмували", тобто не могли розв'язати якусь задачу або робили помилки, він нас любив називати "пеньками вербовими" або "лопухами" :).
Відповісти
Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші контакти

Ідея, дизайн, верстка і т.д.:
Олег Романів