Декілька логічних задач під час співбесід

Декілька логічних задач під час співбесід

Одна із частин інтерв'ю під час співбесід - логічні завдання. Деякі завдання простіші і широковідомі, інші змушують гарненько задуматися. Відповіді поки що публікувати не буду, сподіваюся, ви самі зможете все обміркувати. Пропоную розім'яти свій мозок ...

1) Чоловік побудував будинок, всі стіни якого дивляться на південь. До нього в будинок забрався ведмідь. Якого кольору ведмідь?

2) На столі 12 монет, одна з яких фальшива. Вона відрізняється від інших лише за масою. За яку мінімальну кількість зважувань на чашкових вагах можна виявити фальшиву монету?

3) У першій ізольованій кімнаті - три лампочки, в другій - три перемикача від кожної з них. Дозволяється довільно смикати перемикачі, але перейти з другої кімнати в першу можна лише один раз. Як дізнатися, від якої лампочки кожен перемикач, якщо до стелі можна дістати рукою?

4) Задано дві мотузки і сірники. Кожна з мотузок згорає за 1 годину, але горять вони нерівномірно, тому не можна точно дізнатися, яка частина мотузки за який час згорить. Як відміряти за допомогою цих мотузок інтервал у 45 хвилин?

5) В офіс привезли три автомати з напоями. Перший готує чай, другий каву, а третій випадковим чином чай або каву. Стакан будь-якого напою коштує одну монету. На кожному автоматі є наклейка з назвою продукту, який він готує. Так вийшло, що на заводі переплутали місцями наклейки і на кожному автоматі виявилася неправильна. Скільки потрібно витратити монет, щоб з'ясувати, де який автомат?

6) Є два абонента A і B, листоноша C і відкритий сейф з двома замками. У кожного абонента є ключ від одного з замків. Якщо передавати ключ через листоношу, то він може зробити дублікат. Як передати лист від одного абонента до іншого через листоношу, щоб той не зміг його прочитати? Як зміниться алгоритм, якщо в сейфі зробити невеликий отвір для вкладення листа?

7) Подорожній знаходиться в лісі в якійсь випадковій точці. Відомо, що площа лісу дорівнює S, а форма може бути зовсім довільна, проте в лісі немає полян. По якій траєкторії потрібно рухатися подорожньому, щоб гарантовано вийти з лісу витративши мінімальний по довжині маршрут?

8) Мандрівник пройшов один кілометр на південь, потім один кілометр на захід, а після один кілометр на північ і повернувся у вихідну точку. Скільки існує таких місць на землі? Підказка: більше одного ...

9) Є величезний файл у кілька гігабайт, в якому записані цілі числа. Потрібно записати в інший файл всі ці числа в відсортованому порядку. Як це ефективно зробити?

10) Є величезний файл у кілька гігабайт, в якому записані цілі числа. Відомо, що кожне число зустрічається два рази, але є єдине число, яке зустрічається один раз. Запропонуйте ефективний алгоритм для пошуку цього числа. Як зміниться алгоритм, якщо кожне число зустрічатиметься у файлі парне число раз, а єдине з них непарне число раз?

11) Є величезний файл, в якому записані всі цілі числа з діапазону від 1 до 109 в довільному порядку. Тобто у файлі є абсолютно всі числа з цього діапазону, і зустрічаються вони лише по одному разу. Однак одне число зустрічається двічі. Як знайти це число ефективним чином?

12) Скількома способами можна розкласти на 6 цілих множників 1 000 000?

 

Оцінити цей запис:
11 продуктів і сервісів Google, про які Ви ніколи ...
Математика в картинках

Related Posts

Коментарі

 
Ніяких коментарів поки не було створено. Станьте першим коментатором.
Already Registered? Login Here
Гість
Вівторок, 19 березня 2024
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Наші контакти

Ідея, дизайн, верстка і т.д.:
Олег Романів